A29: 1 weekend en 14 nachtafsluitingen Haringvlietbrug in september 2023

0
465
Foto Rijkswaterstaat

In september 2023 staan 1 weekendafsluiting en 14 nachtafsluitingen (waarvan 4 reserve) van de Haringvlietbrug (A29) gepland. De brug is dan dicht voor al het verkeer in beide richtingen. Importeer alle afsluitingen in uw digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

De afsluitingen zijn noodzakelijk voor de laatste stappen van de renovatie van de brug: het testen van de technische systemen voor de bediening, besturing en bewaking en voor het afstellen van het bewegingswerk van de nieuwe brugklep. Als de testen goed verlopen, kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 weer worden bediend voor de hoge scheepvaart.

Weekendafsluiting Haringvlietbrug

Van vrijdag 8 september 22.00 tot maandag 11 september 05.00 uur is de brug een heel weekend afgesloten. In dit weekend wordt de aandrijving van de brugklep ingeregeld.

Hierbij wordt bijvoorbeeld de snelheid waarmee de brug open- en dichtgaat afgesteld en worden verschillende veiligheidsfuncties getest, zoals de snelheid waarmee de brugklep tot stilstand komt in een noodsituatie. Hier zijn veel verschillende testen voor nodig die per test lang kunnen duren.

Nachtafsluitingen Haringvlietbrug

De nachtafsluitingen van de Haringvlietbrug vinden van maandag 4 tot en met dinsdag 26 september plaats van maandag tot en met donderdag.

De laatste 4 nachten zijn reservenachten en worden alleen ingezet als dat nodig is.

Een nachtafsluiting duurt van 22.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. In deze nachten testen we of de technische systemen van de brug goed werken, zodat de brug voor weg- en scheepvaartverkeer veilig kan worden bediend.

Let op: van vrijdag 22 september 22.00 tot maandag 25 september 05.00 uur is de Heinenoordtunnel richting het zuiden (Bergen op Zoom) afgesloten.

In dit weekend wordt verkeer omgeleid via de A16. De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zullen nooit gelijktijdig afgesloten zijn.

Omleidingen afsluiting A29

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen wordt autoverkeer omgeleid via de A16(Moerdijkbrug) of via de N57 (Haringvlietdam).

Verkeer van en naar de Hoeksche Waard kan tijdens de afsluiting gratis door de Kiltunnel (N217).

Verkeer moet rekening houden met 30 minuten vertraging. Voor het langzaam verkeer onderzoeken we nog alternatieven voor de weekendafsluiting.

Connexxion en Arriva passen hun dienstregelingen tijdens de nachtafsluitingen en op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 aan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.