A29: afsluitingen Heinenoordtunnel; juni 2024

0
272
Foto RWS

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de A29. Tot eind 2024 is de tunnel daarvoor regelmatig dicht in nachten, weekenden en in de zomervakantie. En ook het reguliere onderhoud aan de tunnel gaat tijdens de renovatie door.

In juni 2024 is de tunnel 2 nachten dicht en ook het fietspad langs de tunnel is deels afgesloten. De Tweede Heinenoordtunnel blijft open voor (brom)fietsers. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

Afsluitingen Heinenoordtunnel

Afsluiting Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom

  • In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni 2024 van 00.00 tot 05.00 uur.

Afsluiting Heinenoordtunnel richting Rotterdam

  • In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juni 2024 van 00.00 tot 05.00 uur.

De actuele planning voor 2024 vindt u op www.hwonderweg.nl/werkzaamhedenwww.hwonderweg.nl/werkzaamheden

Omleidingsroute

  • Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17 en andersom.
  • Lokaal verkeer de Hoeksche Waard in en uit wordt omgeleid via de A16 en N217 (Kiltunnel) en andersom. De Kiltunnel is tijdens de afsluitingen tolvrij in dezelfde rijrichting als de Heinenoordtunnel

 

Hinder en omleiding voor (brom)fietsers

Ook buiten de tunnel vinden er werkzaamheden plaats, bijvoorbeeld rond de dienstgebouwen en voor de afvoerweg van vrachtwagens die te hoog zijn. Voor deze werkzaamheden, en de veiligheid voor de (brom)fietsers, zijn de fietspaden langs de dienstgebouwen soms afgesloten.

Het kan zijn dat de komende maanden (brom)fietsers soms even moeten wachten omdat er bijvoorbeeld een kraan op het fietspad staat of dat het fietspad is versmald. Bij een volledige afsluiting van het fietspad geldt er voor (brom)fietsers een omleiding. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open.

Afsluitingen fietspad

 

  • Fietspad aan de noordzijde (Barendrecht) van maandag 3 juni 07.00 tot vrijdag 21 juni 2024 18.00 uur.
  • Fietspad aan de zuidzijde (Hoeksche Waard) van maandag 17 juni 07.00 tot vrijdag 28 juni 2024 18.00 uur.

 

Omleidingsroutes (brom)fietsers

 

  • (Brom)fietsers aan de noordzijde (Barendrecht) worden omgeleid via de Zuider Carnisseweg, het Kilpad en Tunnelpad en andersom.
  • (Brom)fietsers aan de zuidzijde (Hoeksche Waard) worden omgeleid via de Blaaksedijk West en het Tunnelpad (fietspad aan de oostzijde langs de snelweg) en andersom.

 

Werkzaamheden provincie Zuid-Holland N59

In 2 weekenden verstevigt de provincie Zuid-Holland de berm van de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg). Het gaat om de weekenden van vrijdag 7 tot maandag 10 juni 2024 en vrijdag 14 tot maandag 17 juni 2024. Meer informatie hierover vindt u op de website van provincie Zuid-Holland .

Meer informatie over renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u in de file komt te staan.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief , waarin Rijkswaterstaat u op de hoogte houdt van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook .

Voor het internationale (vracht)verkeer is er de website A29 Roadworks in 9 talen. Kijk voor routeinformatie op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op de website Van A naar Beter . Voor de actuele verkeerssituatie op de omleidingsroutes kijkt u op de website Renovatie Heinenoordtunnel .

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.