A29: asfalteringswerkzaamheden en Haringvlietbrug dicht; 8 – 11 september 2023

0
182
Foto Rijkswaterstaat

Van vrijdag 8 september 22.00 tot en met maandag 11 september 2023 05.00 uur is de Haringvlietbrug (A29) dicht in beide richtingen voor al het wegverkeer, inclusief parallelbaan. De snelweg A29 is tussen op- en afrit Oud-Beijerland (21) en knooppunt Hellegatsplein dicht.

Dat is een langer stuk dan gebruikelijk omdat in dit weekend naast testwerkzaamheden voor de renovatie van de brug, ook asfalteringswerkzaamheden op de A29 worden uitgevoerd.

Combineren van werkzaamheden A29

Tijdens de afsluiting wordt de aandrijving van de brugklep ingeregeld. Hierbij wordt bijvoorbeeld de snelheid waarmee de brug open- en dichtgaat afgesteld en testen we verschillende veiligheidsfuncties, zoals de snelheid waarmee de brugklep tot stilstand komt in een noodsituatie.

Tegelijkertijd voeren we in dit weekend asfalteringswerkzaamheden uit, zowel op de parallelbaan als op het deel tussen op- en afrit Oud-Beijerland en de brug. Daarnaast voeren we reparaties aan het beton en de vangrail uit. Door deze werkzaamheden te combineren, hoeven we de weg op een later moment niet nogmaals af te sluiten.

Pontje en openbaar vervoer

Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 de pont tussen het oostelijke strandje aan de noordzijde (Numansdorp) en recreatiegebied Hellegatsplein.

Op zaterdag vaart de pont tussen 06.00 en 19.45 uur en op zondag tussen 11.00 en 19.45 uur. De pendeldiensten van de gemeenten Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en Moerdijk rijden ook weer tijdens de vaartijden van de pont. Connexxion en Arriva passen hun dienstregelingen tijdens de afsluitingen aan.

Nachtafsluitingen Haringvlietbrug periode 4 t/m 27 september 2023

Naast de weekendafsluiting van 8 t/m 11 september zijn er nog een aantal nachtafsluitingen gepland. De Haringvlietbrug inclusief parallelbaan is doordeweeks (van maandag tot en met donderdag) steeds van 22.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend afgesloten op de volgende data:

  • maandag 4 t/m donderdag 7 september
  • maandag 11 t/m donderdag 14 september
  • maandag 18 en dinsdag 19 september

Reservenachten: woensdag 20, dinsdag 26 en woensdag 27 september 2023 worden alleen ingezet wanneer dat nodig is.

In de nachtafsluitingen testen we of de technische systemen van de brug goed werken, zodat de brug voor weg- en scheepvaartverkeer veilig kan worden bediend.

Omleidingen afsluiting A29 Haringvlietbrug

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen van de Haringvlietbrug wordt autoverkeer omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of via de N57 (Haringvlietdam). Verkeer van en naar de Hoeksche Waard kan tijdens de afsluiting gratis door de Kiltunnel (N217).

Verkeer moet rekening houden met 30 minuten vertraging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.