Afsluiting Heinenoordtunnel A29 in beide richtingen Hoeksche Waard / Bergen op Zoom – Richting Rotterdam van vrijdag 28 april tot maandag 8 mei

0
177
Foto RWS

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is daardoor regelmatig dicht. In de weekenden en nachten is vaak 1 rijrichting dicht. Van vrijdag 28 april 22.00 tot maandag 8 mei 05.00 uur 2023, is de tunnel in beide rijrichtingen dicht.Gaat u de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

De tunnel is in beide richtingen afgesloten van:

  • vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17 en andersom. Verkeer van/naar de Hoeksche Waard via de N217. Verkeer van en naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57 en andersom.

Voor het verkeer in beide richtingen is de Kiltunnel gedurende de afsluiting tolvrij

Gratis overtocht veerponten voor fietsers tijdens afsluitingen

Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel voor de renovatie is de overtocht bij de volgende ponten gratis:

  • Veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Voor auto’s en voetgangers niet. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.
  • Veerpont Rhoonsveer is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol volgens de normale dienstregeling. Tijdens de afsluitingen van de tunnel in de meivakantie en augustus vaart er een extra schip dat heen en weer vaart tussen Oud-Beijerland en Rhoon. Dit schip vaart zonder onderbreking tussen 06.00 en 20.00 uur. 
  • Veerpont tussen Puttershoek en Zwijndrecht is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart tijdens de afsluitingen van de tunnel in de meivakantie en augustus zonder onderbreking van 06.00 uur tot 20.00 uur.

Pendelbussen in de meivakantie.  2 euro

De buslijnen passen we aan. Alle bussen in de Hoeksche Waard rijden frequenter naar busstation Heinenoord. Daar moet u overstappen op speciale pendelbussen. De bus tussen Hoeksche Waard en bijvoorbeeld Rotterdam is een beter en sneller alternatief voor de auto. Er komen 3 pendelbussen van en naar busstation Heinenoord:

  • Pendel A naar en van Rotterdam Zuidplein. Hier kunt u overstappen op de metro.
  • Pendel B naar en van Rotterdam Lombardijen. Hier kunt u overstappen op de trein of de tram.
  • Pendel C naar en van Barendrecht station. Hier kunt u overstappen op de trein.

U kunt in- en uitchecken met betaalpas en/of OV-chipkaart. Meer informatie vindt u op www.ovpay.nl(externe link). De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via Connexxion(externe link)en via 9292(externe link).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.