Gemeente Hoeksche Waard draagt Stedin op werkzaamheden Sluisjesdijk Piershil deze week af te ronden

0
142
Foto ter illustratie - Foto Stedin

Vandaag ontving gemeente Hoeksche Waard bericht van de politie over onduidelijke en onveilige situaties bij de wegafzettingen op de Sluisjesdijk in Piershil. Mede naar aanleiding van deze berichtgeving nam wethouder Harry van Waveren begin deze middag contact op met Stedin en droeg hen op de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 25 november af te ronden.

“Het heeft nu echt lang genoeg geduurd. Wij zijn de afgelopen maanden zeer coulant geweest, omdat wij begrijpen dat werkzaamheden nu eenmaal moeten gebeuren. Wij werkten mee aan het gecombineerd aanleggen van glasvezel omdat anders de weg nog een keer opengebroken moet worden. Maar inwoners zijn het inmiddels beu. Zij zitten al maanden in de rommel en kunnen hun woningen/de dijk niet normaal bereiken. Het is nu echt tijd dat Stedin de werkzaamheden afrondt en het gebied weer bereikbaar en toegankelijk is. Dit heb ik hen dan ook nadrukkelijk aangegeven.”

Stedin werkt sinds eind mei aan kabels en leidingen bij Sluisjesdijk. Dat houdt in dat het wegdek ook deels open ligt voor graafwerkzaamheden. Deze werkzaamheden waren gepland tot 22 juli. Bij de start van de zomervakantie waren de werkzaamheden nog niet klaar en bleef de Sluisjesdijk afgesloten voor het verkeer. Op 15 augustus hervatte de aannemer in opdracht van Stedin de werkzaamheden. Deze zouden tot 30 september duren. Eind september bleek echter opnieuw dat de werkzaamheden uitliepen. Vanwege te harde ondergrond kon er niet geboord worden en door de beperkte beschikbaarheid van materialen liep Stedin weer vertraging op. Eind oktober, toen de werkzaamheden in de afrondende fase waren, bleek dat de weg niet werd opgeleverd volgens afspraak. Stedin heeft tot en met vrijdag de tijd om dit op te lossen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.