Heinenoordtunnel A29 dit weekend in beide richtingen afgesloten ( vrijdag 5 april tot maandag 8 april )

0
105
Foto RWS

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Tot eind 2024 is de tunnel daarvoor regelmatig dicht. In nachten, weekenden en in de zomervakantie van 2024. En ook het reguliere onderhoud aan de tunnel gaat tijdens de renovatie door. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd. In april 2024 is de tunnel 1 weekend dicht in beide rijrichtingen en 2 keer dicht in 1 rijrichting voor onderhoud.

Afsluitingen in beide rijrichtingen

  • Het weekend van vrijdag 5 april 22.00 tot maandag 8 april 2024 05.00 uur.

Afsluiting richting Bergen op Zoom

  • Van woensdag 10 april 22.00 tot donderdag 11 april 2024 05.00 uur.

Afsluiting richting Rotterdam

  • Van donderdag 11 april 22.00 tot vrijdag 12 april 2024 05.00 uur.

Omleidingsroute Heinenoordtunnel

  • Doorgaand (vrachtverkeer) leiden we om via de A17, A16 en A15 en andersom;
  • Lokaal verkeer van en naar Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en andersom.

De Kiltunnel is tolvrij in de rijrichting dat de Heinenoordtunnel dicht is. Als de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht is, is de Kiltunnel dus in beide rijrichtingen tolvrij.

Hinder voor (brom)fietsers zaterdag 6 april 2024 tussen 07.30 en 09.30 uur

Zaterdagochtend 6 april 2024 staat er voor hijswerkzaamheden een hoogwerker op het fietspad aan de Barendrechtse zijde ter hoogte van het dienstgebouw. Tussen 07.30 en 09.30 uur kan het zijn dat (brom)fietsers door verkeersregelaars voor korte tijd worden tegengehouden.

Werkzaamheden renovatie

Tijdens deze afsluitingen, én in de komende maanden, testen we onder andere de nieuwe installaties en systemen. We testen ook de omroepsystemen. Zowel in als buiten de tunnel. Dit proberen we zoveel mogelijk overdag te doen, maar is alleen niet altijd mogelijk.

Het kan zijn dat u in de omgeving van de tunnel geluidhinder ervaart van het testen van de omroepinstallaties. Daarnaast gaan we verder met de beplating van de wanden, met werkzaamheden voor de hoogtedetectie en in en buiten de dienstgebouwen.

Bussen blijven rijden volgens dienstregeling

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in 1 richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en – afhankelijk van herkomst en bestemming – een sneller alternatief voor de auto.

Een ov-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie vindt u op de website OVpay .

De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via de website van Connexxion en via 9292.

Fietsbuis blijft open en overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie over de renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie vindt u op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen we nemen om de hinder te beperken en wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u in de file komt te staan.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook .

Voor het internationale (vracht)verkeer is er een website in 9 talen: A29roadworks .

Kijk voor route-informatie op de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo of op vanAnaarBeter .

Voor de actuele verkeerssituatie op de omledingsroutes kijkt u op de website Renovatie Heinenoordtunnel .

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.