Heinenoordtunnel (A29) van vrijdag 7 april 22.00 uur tot dinsdag 11 april 05.00 uur dicht richting Bergen op Zoom

0
77
Foto Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Komend paasweekend is de tunnel daarom dicht richting Bergen op Zoom. Importeer de afsluitingen in uw digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden 

Heinenoordtunnel ook maandag Tweede Paasdag dicht

Komend weekend is de tunnel langer dicht dan andere weekenden. De tunnel is richting Bergen op Zoom afgesloten van vrijdag 7 april 22.00 uur tot dinsdag 11 april 05.00 uur.

Ondanks dat maandag voor veel mensen een vrije dag is, moet het verkeer toch rekening houden met extra drukte en extra reistijd. Check voor vertrek de actuele verkeerssituatie. 

Omleidingen voor wegverkeer

  • Doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en N217 of via A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57.

Kiltunnel tolvrij

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. 

Vermijd files: pak de bus of de fiets

Tijdens de afsluiting blijven de bussen rijden en is de fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel open. Om de extra reistijd te beperken en lange files te voorkomen is het advies: 

  • Reis niet met de auto als het niet nodig is.
  • Pak de fiets voor de korte afstanden. De veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Voor auto’s en voetgangers niet.
  • Reis met het OV. De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel en via 9292. In de bus kunt in- en uitchecken met betaalpas en/of OV-chipkaart. Meer informatie vindt u op www.ovpay.nl.
  • Reis samen.
  • Check de actuele verkeerssituatie op uw route voor u vertrekt.

Vanaf 11 april 2023 in beide rijrichtingen 90 km/h

Tijdens deze afsluitingen verwijderen we ook het lichtrooster boven de buis richting Bergen op Zoom. Dit is al eerder gebeurd bij de buis richting Rotterdam. Om automobilisten in deze tijdelijke situatie zonder lichtrooster geleidelijk te laten wennen aan de overgang van licht naar donker is er extra verlichting aangebracht in de tunnel en is de maximumsnelheid aangepast. Vanaf dinsdag 11 april geldt dat in beide rijrichtingen de maximumsnelheid verlaagd is naar 90 km/h.

Overige afsluitingen Heinenoordtunnel in april

De tunnel is in april en de meivakantie ook dicht van:

  • woensdag 12 april 22.00 tot donderdag 13 april 05.00 uur richting Rotterdam
  • donderdag 13 april 22.00 tot vrijdag 14 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • vrijdag 21 april 22.00 tot maandag 24 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • vrijdag 28 april 22.00 tot maandag 8 mei 05.00 uur in beide rijrichtingen

De actuele planning met alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel . Importeer de afsluitingen in uw digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

Meer informatie over renovatie Heinenoordtunnel A29

Meer informatie over de werkzaamheden vind u op de projectpagina van de Heinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te voorkomen.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.com/Heinenoordtunnel

 

Voor het internationale wegverkeer is er een website in 9 talen: www.A29roadworks.nl

Kijk voor route-informatie op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl en voor de actuele verkeerssituatie op renovatieheinenoordtunnel.nl

Twitter: @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.