Heinenoordtunnel dit weekend dicht richting Bergen op Zoom / Hoeksche Waard

0
86
Foto Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten. Zo ook dit weekend in de richting van Bergen op Zoom

De tunnel is afgesloten van:

  • Vrijdag 20 oktober 22.00 tot maandag 23 oktober 05.00 uur richting Bergen op Zoom.
Let op:  in oktober en november werkt een andere aannemer aan de verlichting 💡van de op- en afritten Barendrecht (20) en Oud-Beijerland (21). Deze werkzaamheden staan los van de renovatie en worden voornamelijk op doordeweekse dagen uitgevoerd van 21.00 en 05.00 uur. Gele borden ter plaatse geven deze afsluitingen en omleidingen (via A29 of A15) aan. Zie ook vanAnaarBeter.nl
Deze week is nog tot vrijdag 20 oktober op- en afrit Barendrecht (20) A29 richting Bergen op Zoom iedere dag dicht van 21.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.
Komend weekend is ook oprit Oud-Beijerland (21) naar de A29 richting Rotterdam dicht op vrijdag, zaterdag en zondag van 21,00 tot 05.00 uur de volgende ochtend. De Heinenoordtunnel richting Rotterdam is open. Verkeer kan bij Numansdorp de A29 richting Rotterdam op.
Omleidingskaart tijdens werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel in oktober 2023

Omleidingsroute richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid)

  • doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17
  • lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (via de Kiltunnel die dit weekend de Hoeksche Waard in tolvrij is).

Bussen rijden volgens dienstregeling

Tijdens de afsluitingen in het weekend rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen rijden in 1 richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en – afhankelijk van herkomst en bestemming – een sneller alternatief voor de auto.

Een OV-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie op de website OV pay(externe link).

De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via de website van Connexxion(externe link) en via de website van 9292(externe link).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.