N489: 8 mei tot en met 4 juni afgesloten tussen Westmaas en Mijnsheerenland

0
211

De N489 tussen Westmaas en Mijnsheerenland is door werkzaamheden in beide richtingen afgesloten van maandag 8 mei 06.00 uur tot en met zondag 4 juni 22.00 uur.

Wat gaat er gebeuren?

In deze periode wordt er een rotonde aangelegd op de N489 op de kruising met de Westdijk en de Maasdijk. De N489 is voor 4 weken afgesloten ter hoogte van de Westdijk.

Wat merk je van de werkzaamheden?

Door de werkzaamheden wordt dit deel van de N489 afgesloten voor het auto- en fietsverkeer.

Het autoverkeer wordt omgeleid met gele verkeersborden. Op de A29 loopt de omleiding voor het doorgaand verkeer vanaf de Haringvlietbrug richting Mijnsheerenland via afrit Oud-Beijerland. Vanaf de Heinenoordtunnel richting Westmaas/Klaaswaal loopt het doorgaand verkeer op de A29 via de afrit Numansdorp. De omleiding voor autoverkeer en landbouwvoertuigen loopt vanaf de N217 richting Westmaas/Klaaswaal via de Stougjesdijk.

Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Laan van Westmolen. Fietsers van en naar Oud-Beijerland nemen de route via de Doesburgerweg of Blauwesteenweg.

Brandweer, ambulance en politie mogen met gepaste snelheid de weg gebruiken. Ook de lijnbus mag door het afgesloten werkvak rijden.

Waarom deze werkzaamheden?

Deze werkzaamheden zijn nodig om de aanleg van de rotonde N489/Westdijk mogelijk te maken. De provincie vervangt met de rotonde de huidige kruising om zo de verkeersveiligheid te verbeteren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.