N59 dicht tussen Hellegatsplein en afslag Den Bommel; 7 augustus – 1 september 2023

0
233
Dronefoto N59 - Foto RWS

Van 7 augustus tot 1 september 2023 is de autoweg N59 dicht tussen Hellegatsplein (Knooppunt A29) en de afslag Den Bommel. In deze periode wordt ook de Heinenoordtunnel (A29) gerenoveerd.

Werkzaamheden N59

Provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Aannemer Heijmans plaatst een vangrail tussen beide weghelften, om daarmee de kans op ernstige ongelukken te verkleinen. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt. Bij de werkzaamheden worden de bestaande weg en materialen zo veel als mogelijk hergebruikt.

Afsluiting N59 tegelijk met Heinenoordtunnel

De werkzaamheden aan de N59 zijn bewust tegelijk gepland met de renovatie aan de Heinenoordtunnel, om de hinder voor reizigers te beperken. De Heinenoordtunnel(A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. 

Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 maakt ook gebruik van de Heinenoordtunnel. Door het combineren van de wegwerkzaamheden op beide trajecten, is er maar 1 periode van hinder voor weggebruikers.

Werkzaamheden N59 4 dagen verlengd

Oorspronkelijk zou de N59 een paar dagen eerder opengaan. Uit onderzoek blijkt nu dat er extra werkzaamheden nodig zijn voor de fundering. Deze moet op sommige delen van de weg extra worden versterkt voor de wegverbreding en bermverharding. Dit zorgt ervoor dat de afsluiting van de N59 tot 1 september duurt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.