Nacht en weekend afsluitingen en omleidingen Polderweg/N217/rotonde N491

0
2434
Zo komt de nieuwe kruising er uit te zien die tevens ook stoplichten zal krijgen.

De N217 wordt op 2 plaatsen aangepast om ervoor te zorgen dat het verkeer tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 kan blijven rijden. De rotonde bij ’s-Gravendeel is opgewaardeerd tot een turborotonde en de kruising bij de Polderweg/N217 krijgt extra opstelstroken en verkeerslichten.

Nachtafsluitingen maandag 21 tot en met vrijdag 24 november

Tijdens de avonden en nachten van maandag 21 tot en met vrijdag 24 november is het kruispunt Polderweg/N217 vanwege wegwerkzaamheden afgesloten. Mourik Infra gaat asfalteren, frezen en wegmarkeringen aanbrengen. De nachtafsluitingen beginnen om 20.00 uur en duren tot 6.00 uur. Op de eerste nacht, maandag 21 november, is het kruispunt volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

De volgende wegen zijn dan afgesloten:
• Polderweg van de kruising N217 tot aan de Blaaksedijk
• Blaaksedijk vanaf de kruising met de Provinciale weg tot aan de Postweg
• Postweg vanaf het kruispunt Groeneweg/Blaaksedijk
• Langeweg vanaf de Blaaksedijk tot aan de Postweg
• N217 vanaf de provinciale weg tot aan de Sportlaan

De andere nachten, dinsdag 22, woensdag 23 en vrijdag 24 november, kan het verkeer wel over de N217 en wordt het om en om over één rijbaan geleid.

Weekendafsluiting vrijdag 2 tot maandag 5 december kruising Polderweg/N217

Factsheet weekendafsluiting

In het weekend van vrijdag 2 tot maandag 5 december is de kruising Polderweg/N217 wegens wegwerkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Dit duurt van vrijdag 2 december 21.00 uur tot maandag 5 december 6.00 uur ’s ochtends. Zowel de kruising als bovenstaande wegen zijn dan afgesloten.

Hoe lopen de omleidingsroutes?

De routes zijn als volgt:
• Komend vanaf de A16 en Kiltunnel? Rij dan om via de A16, A15 en A29.
• Komend vanuit de richting Oud-Beijerland kunt u via de A29, A15 en A16.

De routes zijn met wegbewijzeringsborden aangegeven vanaf de invalswegen vanaf de snelwegen A16, A15 en A29. Kijk voor meer informatie op de website N217.

Weekendafsluiting vrijdag 2 tot maandag 5 december N217 tussen rotonde Sportlaan en rotonde N491

Tegelijkertijd wordt er aan de N217 gewerkt ter hoogte van het viaduct over de Boezemvliet in Maasdam. Dit duurt ook van vrijdag 2 december 21.00 uur tot maandag 5 december 6.00 uur ’s ochtends. Automobilisten kunnen tussen de rotonde Sportlaan en rotonde N217/N491 (’s-Gravendeelseweg/Trambaan) via de parallelweg, van en naar Puttershoek komen. Fietsers mogen dan niet over de parallelweg omdat dat te veel risico vormt. Zij worden door Maasdam omgeleid via de Sportlaan, de Lageweg en de ’s-Gravendeelseweg.

Bussen rijden alternatieve route

Het openbaar vervoer rijdt tijdens deze weekendafsluiting volgens dienstregeling. Bussen rijden wel via een alternatieve route, dus houdt u rekening met kleine vertragingen. Kijk voor meer informatie op de website van Connexxion.

Heeft u vragen?

Stuur een e-mail naar mjlm.andriessen@pzh.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.