Niet vergeten: A29: Heinenoordtunnel is dit weekend dicht van vrijdag 3 maart tot maandag 6 maart richting Rotterdam

0
202

Hoeksche Waard – Dit weekend is de Heinenoordtunnel in de A29 een aantal dagen dicht. Vanaf vrijdag 3 maart 22.00 tot maandag 6 maart 05.00 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten.Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd in beide richtingen dicht. Bekijk alle werkzaamheden en importeer ze in je digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

De tunnel is dicht richting Rotterdam:

Omleiding verkeer richting Rotterdam

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A16/A17 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de A16 en N217.

De Kiltunnel is tolvrij voor het verkeer in de afgesloten rijrichting.

Omleidingskaart bij dichte Heinenoordtunnel richting Rotterdam Foto: © Rijkswaterstaat

 

Enkele sluiproutes in de Hoeksche Waard afgesloten

Gemeente Hoeksche Waard heeft in overleg met waterschap Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland afgesproken om met ingang van komend weekeinde een aantal aanvullende maatregelen te treffen tijdens de afsluiting van de oostelijke buis van de Heinenoordtunnel (in de richting van Rotterdam). Dit is vooral bedoeld om overlast op de Molendijk tussen Puttershoek en ’s-Gravendeel te voorkomen.

Het gaat om de volgende maatregelen:

📍 De Molendijk bij Puttershoek wordt door het waterschap vanaf de kruising bij het Schouteneinde tijdelijk afgesloten voor verkeer. Alleen bestemmingsverkeer mag er door. Overig verkeer kan gebruik maken van de N217 en via de Tweede Kruisweg terug naar de Molendijk. Dit geldt alleen op zaterdagen van 10:00 tot 18:00 uur zolang dit nodig is.

📍 De Rondweg bij Maasdam, de parallelweg langs de N217 tussen de rotondes bij de Sportlaan en de N491 (Trambaan), wordt afgesloten voor sluipverkeer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.