Pak de bus of de fiets tijdens afsluitingen Heinenoordtunnel

0
345
Foto Vincent Seele

Tijdens afsluitingen van de Heinenoordtunnel (A29) is de buis voor (brom)fietsers en voetgangers van de Tweede Heinenoordtunnel, de langzaam verkeertunnel, wel open. Het openbaar vervoer blijft tijdens de afsluitingen rijden.  Importeer alle werkzaamheden makkelijk in je digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

De bus blijft rijden

Nog meer dan normaal is de bus dus tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel een goed alternatief voor de auto. Tijdens de weekendafsluitingen is er meestal maar één rijrichting van de tunnel gesloten. De bus rijdt dan volgens dienstregeling door het werkvak of door de buis voor het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Deze buis is hiervoor geschikt gemaakt. Bovendien heb je tegenwoordig geen OV-chipkaart meer nodig om met de bus te kunnen reizen. Je kunt gewoon in- en uitchecken met je bankpas als je daarmee contactloos kunt betalen. Check de dienstregeling op de website van Connexxion.

Tijdens de langdurige afsluitingen in beide rijrichtingen, van vrijdag 28 april tot maandag 8 mei en in augustus, komen tussen busstation Heinenoord en de stations Rotterdam-Zuid, Lombardijen en Barendrecht directe verbindingen (pendelbussen). De dienstregeling en het actietarief voor de pendelbussen is te zijner tijd te raadplegen via de website van Connexxionen via 9292OV.

(Brom)fietsers gratis met de pont

(Brom)fietsers kunnen tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel altijd gebruik maken van de Tweede Heinenoordtunnel. Als de ponten varen, zijn de overtocht bij de veerponten Rhoonsveer (tussen Oud-Beijerland en Rhoon) en Puttershoek (tussen Puttershoek en Zwijndrecht) gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen is de overtocht alleen gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren en hun bijrijders. Dus niet voor auto’s. Daarnaast komen er nog spaaracties voor fietsers. Houd de website Ways2go in de gaten.

Bereid je goed voor

De Heinenoordtunnel is dit jaar vaak dicht. Weet wanneer de afsluitingen zijn en wat de alternatieven. Reis zoveel mogelijk samen en buiten de spitsen als het kan. Pak wat vaker de fiets op korte afstanden of reis met de bus. Samen houden we ons eiland bereikbaar en zorgen we ervoor dat de mensen die geen alternatief hebben, op tijd op hun bestemming kunnen komen. Shop tijdens de afsluitingen lokaal. Op die manier steunen we onze lokale ondernemers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.