Provinciale N217 projecten gereed

0
165
Foto Provincie Zuid Holland

De turborotonde bij ’s-Gravendeel en het uitgebreide kruispunt Polderweg/N217 zijn allebei gereed. Hierdoor kan de N217 meer verkeer verwerken.

De komende 2 jaar wordt er meer verkeer over de N217 geleid als de Heinenoordtunnel vanwege de renovatie meerder keren dichtgaat. De gedeputeerde plantte een boom samen met de andere betrokken bestuurders.

“Het is altijd spannend of alles volgens plan verloopt”, zegt gedeputeerde Zevenbergen, “maar het afgelopen jaar waren personeelstekort en schaarste van materiaal wel onverwachte factoren. Groot compliment aan aannemer Mourik Infra die hard en veilig heeft gewerkt om te zorgen dat de projecten keurig op tijd klaar zijn.” De turborotonde en het uitgebreide kruispunt helpen bij het afwikkelen van deze toename van verkeer op de N217. Er was al veel langer besloten om deze 2 locaties aan te pakken, maar de provincie heeft ze vanwege de renovatie van de tunnel in de planning naar voren gehaald. Ook na de renovatie van de tunnel komt het de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard ten goede. Rijkswaterstaat, gemeente Hoeksche Waard, waterschap Hollandse Delta, wegschap Dordtse Kil en Cosun Beet Company droegen financieel bij.

Voor de uitbreidingen bij de 2 projecten moesten 15 bomen worden verwijderd. Daar wordt weer hetzelfde aantal nieuwe bomen voor in de plaats geplant. De gedeputeerde plantte samen met de bestuurders van de samenwerkende partijen de eerste boom.

De Hoeksche Waard zal de komende 2 jaar nog veel merken van de grote infrastructurele projecten zoals de renovaties van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Dat heeft gevolg voor de andere wegen, daarom werken de partners gecoördineerd samen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.