Vakantie voorbij? Bereid u goed voor het wordt nog drukker op de wegen! De Heinenoordtunnel en N59 zijn nog tot 1 september dicht

0
261
Impressie van de gerenoveerde tunnel - Foto RWS

De eerste 2 weken van de afsluiting van de Heinenoordtunnel was het nog vakantie. Maandag 21 augustus is de schoolvakantie in de regio midden voorbij. De verwachting is dat de verkeersdrukte fors toeneemt. Zeker ook op de N217, A15, A16 en A17 en in de spits.Bereid u goed voor en voorkom dat u in de files komt te staan. Werk, als het kan, nog zoveel mogelijk thuis of reis met het ov of de (brom)fiets. Gaat u met de auto de weg op, houd dan rekening met een extra reistijd van minimaal 1 uur.

Bereid u goed voor. Stel, als het kan, uw reis uit of reis anders

We adviseren nadrukkelijk om, als het kan, niet of anders te reizen. Wellicht kunt u een paar dagen thuiswerken of is de fiets of het ov alternatief voor omrijden en in de files staan met de auto.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat bijvoorbeeld mensen in vitale beroepen, de nood- en hulpdiensten en logistiek die geen alternatief hebben zonder al te grote vertraging op hun bestemming kunnen komen.

Volg de officiële omleidingen aangeven met gele borden

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel leidt Rijkswaterstaat doorgaand verkeer om via het hoofdwegennet en lokaal verkeer in de Hoeksche Waard via de N217. Het hoofdwegennet kan extra verkeer beter verwerken en wordt ook vanuit de verkeerscentrale in de gaten gehouden. Bij pech- of ongevallen kan er dan snel gehandeld worden en wordt het verkeer anders omgeleid.

Mijd lange wachtrijen met de auto voor de pont Nieuw-Beijerland – Hekelingen/Spijkenisse

Velen willen met de auto via de pont Nieuw-Beijerland – Hekelingen/Spijkenisse het Spui over. De pont is alleen geen officiële omleiding. De pont kan per overtocht maar een beperkt aantal auto’s meenemen en kan niet vaker varen. Dat velen toch met de pont willen heeft lange files en volledig vaststaand verkeer als gevolg.

Naast hinder voor het lokale verkeer zorgt dit er ook voor dat nood- en hulpdiensten moeite hebben om op tijd bij een incident of noodsituatie te zijn. Daarom willen we u op het hart drukken: gaat u met de auto op pad, volg dan de gele borden. Die geven de officiële omleidingen aan.

Of pak de (brom)fiets om de overtocht te maken. Op de (brom)fiets heeft u geen last van files en vanaf de pont kunt u eventueel ook verder met het ov. Lees ook ons artikel Fiets de file voorbij.

Houd het hoofd alstublieft koel

Omrijden en files zijn vervelend, dat snappen we heel goed. De renovatie is echter hard nodig en afsluitingen zijn daarvoor noodzakelijk.

Daisy Hofmans, omgevingsmanager Rijkswaterstaat: ‘We zien helaas dat verkeersregelaars agressief benaderd worden, afzettingen opzij geschoven worden en mensen met elkaar op de vuist gaan zoals bij de pont. We betreuren dit uiteraard, maar keuren dit natuurlijk ook af. Verkeersregelaars staan er niet om weggebruikers te pesten, maar om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. En andere weggebruikers agressief benaderen heeft ook geen zin.’

‘Het gedrag van sommigen leidt tot serieuze ongelukken en opstoppingen met als gevolg dat de files nog langer worden en dat de nood- en hulpdiensten ook belemmerd worden om hun taken goed uit te voeren, omdat zij er niet door kunnen als alles vast staat. Dus daarom de oproep: houd uw hoofd alstublieft koel en houd rekening met elkaar. En bereid u goed voor. Werk thuis als het kan, probeer met uw werkgever afspraken te maken over andere werktijden, of pak de fiets of het ov. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.