Werkzaamheden Heinenoordtunnel A29 volgens planning verlopen

0
242
Werkzaamheden Heinenoordtunnel A29 volgens planning verlopen - Foto's RWS
Vanochtend, maandag 8 mei, is de Heinenoordtunnel volgens planning weer op tijd open gesteld. Tijdens deze afsluiting hebben diverse aannemers voor Rijkswaterstaat veel werkzaamheden uitgevoerd. Waaronder veel werkzaamheden ter voorbereiding voor het plaatsen van de 84 wanddelen van het middentunnelkanaal in augustus.

Rijkswaterstaat: We hebben onder andere in het plafond een trapgat gemaakt, zodat het middentunnelkanaal straks vanuit het dienstgebouw bereikbaar is voor bijvoorbeeld onderhoud. Een lintzaag had 2 (!) dagen nodig om door het 1,5 meter dikke beton heen te komen. Op 7 uitsparingen in de middenwand zijn kozijnen van beton gestort. De nieuwe vluchtdeuren komen daar in te hangen. Deze gaten zijn tijdelijk dichtgemaakt met beplating.
 
In de buis richting Bergen op Zoom is 60 meter aan nieuw riolering (inclusief putten) neergelegd. Buiten de tunnel liggen nieuwe stootplaten, is er een nieuwe afwatering gemaakt in de (midden)berm en zijn de gele dienstgebouwen niet meer geel.
Alle werkzaamheden, en dat waren veel verschillende, die we tijdens deze afsluiting moesten doen, zijn volgens planning succesvol uitgevoerd.
 
Hieronder wat foto’s van de werkzaamheden die Rijkswaterstaat maakte:
 

 

Foto’s RWS


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.