Heinenoordtunnel (A29) van vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur dicht richting Bergen op Zoom

0
133
Foto RWS

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Komend weekend van vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur is de tunnel daarom dicht richting Bergen op Zoom. Importeer de afsluitingen in uw digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden 

De tunnel is dicht richting Bergen op Zoom:

  • van vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur
Omleidingskaart bij dichte Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom Bron: © Rijkswaterstaat

Omleidingen voor wegverkeer

  • Doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en N217 of via A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57.

Kiltunnel tolvrij

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. 

Vermijd files: pak de bus of de fiets

Tijdens de afsluiting blijven de bussen rijden en is de fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel open. Om de extra reistijd te beperken en lange files te voorkomen is het advies: 

  • Reis niet met de auto als het niet nodig is.
  • Pak de fiets voor de korte afstanden. De veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Voor auto’s en voetgangers niet.
  • Reis met het OV. De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel en via 9292. In de bus kunt in- en uitchecken met betaalpas en/of OV-chipkaart. Meer informatie vindt u op www.ovpay.nl.
  • Reis samen.
  • Check de actuele verkeerssituatie op uw route voor u vertrekt.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.