Over 3 weken is het zover: N59 tussen Hellegatsplein (Knooppunt A29) en de afslag Den Bommel van 7 augustus tot 1 september afgesloten

0
218

Van 7 augustus tot 1 september 2023 is de N59 afgesloten tussen Hellegatsplein (Knooppunt A29) en de afslag Den Bommel. In deze periode wordt ook de Heinenoordtunnel (A29) gerenoveerd, lees daarover hier meer. Importeer alle afsluitingen in je digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

Werkzaamheden N59

De provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Aannemer Heijmans plaatst een geleiderail tussen beide weghelften, om daarmee de kans op ernstige ongelukken te verkleinen. Bij deze werkzaamheden worden de bestaande weg en materialen zo veel als mogelijk hergebruikt.

Tegelijkertijd met Heinenoordtunnel

De werkzaamheden aan de N59 zijn bewust tegelijk gepland met de renovatie aan de Heinenoordtunnel, om de hinder voor reizigers te beperken. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 maakt ook gebruik van de Heinenoordtunnel. Door het combineren van de wegwerkzaamheden op beide trajecten, is er maar één periode van hinder voor weggebruikers.

Drie dagen verlengd

Oorspronkelijk zou de N59 een paar dagen eerder opengaan (28 augustus), maar nu blijkt dat Heijmans toch de volledige periode tot 1 september nodig heeft. Uit vooronderzoek blijkt dat er meer fundering moet worden aangelegd om de geleiderail te kunnen realiseren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.