A16/N3: afrit richting N217 Kiltunnel dicht; 2 – 3 augustus 2023

0
228

In de nacht van 2 op 3 augustus is de afrit van de A16 naar de N3 vanuit de richting Rotterdam gesloten. Rijkswaterstaat past dan tijdelijk het kruispunt Rijksstraatweg/N3 aan. Dit is nodig, omdat er meer verkeer verwacht wordt door de Kiltunnel, als gevolg van de afsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Na de aanpassing is er meer ruimte voor het verkeer dat rechtsaf slaat naar de Kiltunnel (N217). Dat verkeer kan dan ook gebruik maken van de middelste strook.

De verkeerssituatie op het kruispunt Rijksstraatweg/N3 wordt tijdelijk aangepast om de verkeersdoorstroming tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in augustus te bevorderen. Het kruispunt is onderdeel van de omleidingsroute tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel. De tijdelijke situatie geldt voor de periode van de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel, die van 5 augustus tot en met 1 september 2023 dicht is.

Rijkswaterstaat past tussen woensdag 2 augustus 21.00 uur en donderdag 3 augustus tussen 05.00 uur de opstelstroken bij de verkeerslichten aan. Ook de bewegwijzering en belijning op het kruispunt veranderen mee met de tijdelijke situatie.

Er komen geen extra rijstroken bij. De rijstroken worden anders verdeeld:

  • Verkeer dat rechtsaf slaat naar de N217 (Kiltunnel) kan nu 2 (in plaats van 1) rijstroken gebruiken.
  • Verkeer dat linksaf slaat kan 2 (in plaats van 3) rijstroken gebruiken.

Omleidingen afsluiting A16/N3

Tijdens de afsluiting in de nacht van 2 op 3 augustus wordt verkeer lokaal omgeleid. Extra reistijd blijft beperkt tot maximaal 10 minuten.

Renovatie Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel wordt in 2023 en 2024 grondig gerenoveerd. We vervangen alle installaties en alles wat daarbij hoort. We bouwen onder andere een middentunnelkanaal, repareren en vervangen beton, vervangen de lichtrooster en verlichting en vervangen de waterafvoer en het asfalt.

Zolang de Heinenoordtunnel dicht is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel (N217) in die rijrichting tolvrij is.

Meer informatie over A29: renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de projectpagina van de Heinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen we nemen om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te voorkomen.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief(externe link) waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via de Facebookpagina van de Heinenoordtunnel(externe link)

Kijk voor route-informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinfo(externe link) of op de website VanAnaarBeter(externe link). Voor de actuele verkeerssituatie kunt op de website Renovatie Heinenoordtunnel(externe link) terecht.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.