Geen bediening Haringvlietbrug vanaf 1 januari tot najaar 2023

0
713
Omvaarroutes - Klik op Afbeelding voor Groot formaat

Vanaf 1 januari tot in het najaar van 2023 stremt Rijkswaterstaat  de Haringvlietbrug voor schepen hoger dan 13 m. In deze periode vervangen we de brugklep. Schepen kunnen omvaren via het Spui, de Oude Maas en de Dordtsche Kil of via de Goereese Sluis en de Noordzee.

Scheepvaart moet rekening houden met langere vaartijden. Schepen die lager zijn dan 13 m kunnen onder het vaste deel van de brug door en ondervinden weinig hinder van de renovatie.

Omvaarroutes – Klik op Afbeelding voor Groot formaat

Haringvlietbrug A29

De Haringvlietbrug is onderdeel van de snelweg A29, en hebben we in 1964 geopend voor het verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, moeten de brugklep en de aandrijvingsmechanismen worden gerenoveerd. Deze onderdelen zijn door het vele, maar vooral steeds zwaardere verkeer versleten.

Renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Op 1 januari 2023 bereikt de brug het einde van zijn technische levensduur en dan bedienen we hem niet meer. De aannemer begint dan met de renovatiewerkzaamheden. Hiervoor zetten we de brugklep vast.

Alle technische systemen, zoals de motoren en de tandbaan waar het brugdek langs beweegt, verwijderen we uit de kelder van de brug. Ook alle systemen voor bediening, bewaking en besturing van de brug halen we weg.

Afsluiting Haringvlietbrug wegverkeer

Van 9 juni tot en met 28 juli is de brug afgesloten voor al het wegverkeer, dan vervangen we de brugklep en plaatsen we alle nieuwe systemen. Daarna testen we deze onderdelen, zodat de brug weer veilig open en dicht kan in het najaar. Na de renovatie bedienen we de brug op afstand, vanuit het bedieningsgebouw bij de Volkeraksluizen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.