In de pedalen tijdens Fietsdagen Hoeksche Waard

Aandacht voor fiets als alternatief tijdens afsluiting Heinenoordtunnel

0
73
Hoeksche fietsdagen Oud-Beijerland

Op 12 en 15 april maakten inwoners van de Hoeksche Waard kennis met verschillende fietsacties en -kortingen van Ways2go die namens Rijkswaterstaat worden aangeboden tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel. Op de weekmarkt van Oud-Beijerland was een speciaal promotieteam aanwezig. Bezoekers kregen bij de stand meer informatie over de verschillende acties en kregen kortingscodes voor de lokale fietsenwinkel. Op zaterdagochtend 15 april was het promotieteam te vinden in het centrum van ’s-Gravendeel.

File? Niet op twee wielen!
De renovatie van de Heinenoordtunnel zorgt onvermijdelijk voor hinder. Maar wanneer de tunnel in de A29 dicht is voor wegverkeer blijft de Tweede Heinenoordtunnel open voor (brom)fietsers. Om files te ontlopen en de drukte op de weg te vermijden, is de (elektrische) fiets daarom een gezond en duurzaam alternatief, zeker voor de korte afstanden. In samenwerking met Rijkswaterstaat biedt Ways2go verschillende acties aan om fietsen in de regio te stimuleren, zowel tijdens als na de renovatie. Zo kunnen inwoners en werknemers in de Hoeksche Waard op een laagdrempelige manier kennismaken met de fiets als alternatief voor de auto. Er is bijvoorbeeld een gratis e-bike en speed pedelec probeeractie waarbij deelnemers na de proefperiode een elektrische tweewieler kunnen aanschaffen met korting. Ook is er een korting voor fietskleding, -accessoires en -onderhoud. En met een gratis fietsapp kunnen fietsers door vaker te fietsen sparen voor leuke beloningen. Tijdens de volledige afsluiting van de tunnel in de meivakantie en in de zomer worden extra acties ingezet.

Hoeksche fietsdagen ‘s-Gravendeel

Fietsdagen Hoeksche Waard
Tijdens de Fietsdagen bracht het promotieteam van Ways2go de fiets extra onder de aandacht in de regio. Onder het genot van een kopje koffie kregen bezoekers meer informatie over de verschillende acties en regelingen. Er werden o.a. Ways2go fietslampjes, rugzakken en andere fietsaccessoires uitgedeeld en geïnteresseerden konden een proefrit maken op (elektrische) fietsen van Tweewielercentrum ‘s-Gravendeel. Het promotieteam heeft tijdens de Fietsdagen ruim zeshonderd bewoners over de fietsacties kunnen informeren. Een overzicht van alle fietsacties waar inwoners en werknemers in de Hoeksche Waard aan mee kunnen doen, is te vinden op Ways2go. Via Ways2go worden ook nieuwe acties aangekondigd.

Samen beperken we de hinder
De fietsacties maken onderdeel uit van een breed pakket aan maatregelen dat Rijkswaterstaat inzet om de hinder te kunnen beperken tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel. Het effect van deze maatregelen wordt deels bepaald door de mate waarin reizigers bereid zijn hun reisgedrag aan te passen. Door bijvoorbeeld vaker de fiets te pakken, met het openbaar vervoer te reizen, thuis te werken, buiten de spits te reizen of misschien zelfs een vakantie te plannen tijdens de afsluiting in augustus helpen we de mensen die deze mogelijkheden niet hebben. Importeer alle afsluitingen in uw digitale agenda via www.hwonderweg.nl/werkzaamheden

Meer informatie over de maatregelen is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daarnaast is er een werkkalender beschikbaar met de actuele planning van de afsluitingen van de tunnel.  

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief van Hoeksche Waard Nieuws.